Windmee
Specialistische woonzorg in gezinsverband
Voor wie is Windmee?
Als je niet thuis kunt wonen, wordt er eerst naar een pleeggezin gezocht. Maar soms worden er geen pleegouders gevonden die bij je passen, of lukt het niet (meer) in een pleeggezin. Dan kan wonen bij Windmee een goed alternatief zijn.
Wat doet Windmee?
Bij Windmee woon je in een gewoon huis met een grote tuin in het buitengebied, maar dichtbij een dorp met een station en diverse scholen. Bij Windmee zijn twee inwonende medewerkers fulltime beschikbaar voor de kinderen. Je wordt als gezinslid opgenomen in hun gezin. Anders dan pleegouders zijn de inwonende medewerkers van Windmee professionele opvoeders. Anders dan een leef- of behandelgroep zijn de medewerkers 24x7 aanwezig en heerst er een gezinsklimaat. Samenwerken met je ouder(s) en degene die jou bij ons plaatst vindt Windmee heel erg belangrijk.
Waarom?
Ons doel is dat er rust komt in jouw leven, zodat je zo normaal mogelijk kunt opgroeien. Als jij rust ervaart, komt er namelijk weer ruimte om je te richten op je school, vrienden en hobby's. Je voelt je langzaam steeds beter. Dit is fijn voor jou. En ook voor de mensen in je omgeving. We streven er daarbij ook naar, dat het contact met je ouders zo is als jij en jouw ouders het prettig vinden.
Hoe?
Na alles wat jij hebt meegemaakt, is het waarschijnlijk niet altijd gemakkelijk om je rustig te voelen. We stemmen daarom onze aanpak af op wat jij nodig hebt.
Naast veiligheid, een schoon huis en het ritme van alledag, staat bij ons voorop dat we graag een band met je willen aangaan. Het kan zijn, dat dat voor jou door alles wat je hebt meegemaakt, juist moeilijk is. Wij weten dat het daarom extra belangrijk is dat je van ons op aan kunt. Misschien ga je in therapie. En als dat nodig is, kunnen wij zelfs samen met jou in therapie gaan. We zullen je steunen en stimuleren, zodat je straks een goede toekomst hebt.
Wat is er dan zo specialistisch?
Uitgaande van wat werkt in de hulpverlening, staat bij WindMee naast veiligheid, structuur en reinheid de relatie met de jeugdigen op de voorgrond. Wij bieden hulp en steun, stimulans, betrouwbaarheid, respect en consistentie, gebaseerd op de inzichten in orthopedagogisch klimaat van Peer van der Helm. Ook putten we uit inzichten in trauma van Bessel van der Kolk. Bij Windmee bieden we de cliënt yoga en zangles aan en er zijn diverse mogelijkheden op het terrein voor lichaamswerk. In de opvoeding en begeleiding maken wij gebruik van attachment focused parenting (Daniel A. Hughes) en aspecten vanuit verscheidene methodieken, zoals de stabilisatiemethode (Arianne Struik), oplossingsgerichte bejegening, nieuwe autoriteit/geweldloos verzet (Haim Omer), Life Space Crisis Intervention,
best practice handelingsplannen t.a.v. gedragsproblemen bij jongeren met psychiatrische stoornissen (Giel Vaessen), cognitieve gedragstherapie, en het vlaggensysteem voor de seksuele ontwikkeling. In het werken met de belangrijke volwassenen rondom de jeugdigen maken we gebruik van aspecten van systeemtherapie. Kortom: bij Windmee is er sprake van een behandelklimaat in gezinsvorm.
Kwaliteit
Windmee heeft een team van zorgprofessionals: een gedragswetenschapper (SKJ), een pedagoog/verpleegkundige (SKJ), een jeugd- en gezinsprofessional (SKJ), een pedagogisch medewerker en een orthopedagoog-generalist (BIG).Er wordt gewerkt volgens beleid, dat voldoet aan het JIJ-kader en de Kwaliteitscriteria Gezinshuizen. Dit beleid is HKZ gecertificeerd.
Regels?
Klik hier voor onze huisregels.
Klik hier voor de algemene voorwaarden.
Copyright © All Rights Reserved